duminică, 2 martie 2014

Uşor cu informaţia că se trezeşte jungla

 
Pământul a ajuns şi o să fie un fluviu infinit de informaţie, ceva imposibil de atins de un om normal, un om fără abilităţi sau extraopţiuni. Mi-aş conecta creierul la un chip să pot procesa mai bine, oricum internetul uşor, uşor fără să ne dăm seama devine un hard extern pentru creierul uman. Începem să ne folosim creierul şi cum suntem toţi prinşi într-o maşină de spălat care se învârte în jurul soarelui, nu există nici măcar un om ales că este el preşedinte, papă, popă, tractorist, trântor sau orice alta ocupaţie a pământului. Marketingul este peste tot că este vorba de muzică, religie, ştiinţă, războaie, boli şi aşa mai departe... Informaţia începe să trezească primatele obosite care încă nu au înţeles că viaţa este făcută pentru a duce o muncă atât cu noi, cât şi cu mediul înconjurător...Cel mai bun principiu care îmi dă energie în viaţa pe care o duc este să munceşti ca un nemuritor şi să te îngrijeşti de suflet ca şi cum ai muri acum. Sunt câteva principii pe care le-am cules de mic copil din multe religii şi îmi plac foarte mult încât îmi echilibrează viaţa şi mi-o ţine tot timpul într-un necunoscut şi într-o întrebare continuă. Omul a ajuns să poată răspunde la orice întrebare sau dacă nu o poate face el, te mai ajută şi internetul, google îţi sare imediat în ajutor, dar o problemă foarte mare pentru viitor este atunci când omul se satură de informaţie, de artă, de artişti care au fost doar o imagine pentru oameni şi nimic mai mult, care au fost doar nişte pagini de coperţi cu care şi au şters sângele copii prin războaie. Există o droaie de primitivi care au început să-i lovească tehnologia şi unii s-au scurtcircuitat între timp şi virusează la rândul lor creiere necoapte :). Sunt sigur că nu există cuvânt primordial ci doar invenţie omenească a lui. De la un lătrat se poate ajunge la o propoziţie cu anii. De la un ţipat se poate înţelege un întreg capitol dintr-o carte şi aşa mai departe. Oricât de departe am ajunge, o să fim tot nicăieri şi o să vrem să fim tot la început, dar cum începutul a dispărut furat de timp, timpul a rămas singur armă adevărată şi reală care îl va măcina pe om. Cum poate majoritate o ştiţi sau urmează să o ştiţi : Dumnezeu este în afară timpului, deci nu are rost să îi cereţi socoteală pentru timpul vostru obosit.
Din timpul uman nu rămâne istoria, morţii sau experimentele, ci rămăn doar supravieţuitorii aşa că poate viitori copiii se vor amuza de poveştile religioase şi for înţelege evoluţia creierului şi cu siguranţă îi vor ierta pe acei primitivi care au scris pătrunşi de paranoia
şi care au închis mii de ani creierul într-un război cu aproapele. Trebuie să învăţăm să ne adaptăm şi să înţelegem că şi aproapele vă înţelege când o va fi timpul lui asta, nu să-l obligăm să înţeleagă ce nu poate. Geniul a fost acel om, care nu s-a conformat cu sistemul în care a trăit şi care nu a luptat împotriva lui, ci şi-a văzut căutarea prin visul real din faţa lui păşind prin nemulţumire şi căutând răspunsuri pentru aşi curăţa sufletul. Ce rost are să primeşti momeală în gură când tu stai cu gura închisă. Păsăroi cu ciocul mare îţi oferă muzică otrăvită ca să poţi să prinzi cioc şi când prinzi cioc îţi da-i seama că muzica lor se contrazice cu ei :).
Uneori îmi vine să vomit pe aproape, dar bunul simţ mă face să-l evit şi să nu-l murdăresc, mai mult decât este el murdărit.
Este super simplu pentru orice prezicător când începe să cunoască şi partea vicleană a creierului că omenirea se vă măcelării şi că în final se vor uni într-un număr mic. Ce trebuie bine implementat în creierul uman este o esenţă super simplă şi nişte cuvinte relative : Ai grijă ce faci în viaţă că nu te mai poţi întoarce.
Încearcă să respecţi oamenii cum respecţi florile, deci nu rupe o floare că nu îi mai înţelegi minunăţia.
Dacă stai prost cu tensiunea e timpul să ţi-o iei sau este timpul să nu mai stai tensionat. Există soluţii pentru aproape orice. Adevăratele secrete ale umanităţii sunt soluţiile nu ştiinţele oculte sau pseudoştiinţele. Aşa ca obsedaţii de reîncarnare care cred că sunt la nu ştiu câta reîncarnare pe pământ şi că bla, bla sper să se reîncarneze într-un căcat.  Pare simplu şi ireal, dar cu siguranţa nu sunt conceput să conduc turme de proşti sau să mă joc cum vreau cu ei. Dacă încă trăiesc în societate românească nu înseamnă că sunt un naţionalist otrăvit de istorie,  dacă nu sunt un star nu înseamnă că îmi caut statuie, dacă nu sunt sănătos nu înseamnă că toată vina este absolut a mea.

Când ne vom lăsa amprenta cu bungalowa pe pământ o vom lasa aşa de uşor încât ţie îţi va trebui câtiva ani, poate zeci de ani de cercetare şi evoluţie să o poţi descifra. Ne vedem în viitor.