luni, 17 martie 2014

Păcatul şi discriminarea.


Păcatul este indiferenţa pe care ţi-o implementează în cap societatea. 

Am ajuns ieri la această concluzie dupa ce am fost în vizită la o biserică creştin-ortodoxă.
Am vrut să intru ca într-o casă unde cineva mă aşteaptă acasă, unde cineva se opreşte din a judeca alte religii şi alte ramuri din religie.
Se pare că găsesc aceiaşi biserică veche, chiar dacă ea este tradiţional sărbătorită, rânduită ca atunci, din punct de vedere al creierului şi sufletului se pare că fac parte tot nişte primitivi care se uită mai mult în ograda vecinului decât să-şi planteze grădina de suflete în sfinţenia şi tainele iubirii supreme faţă de rasa umană. Am pus la doi preoţi o întrebare foarte ciudată pentru ei, destul de realistă pentru mine, destul de amuzantă pentru colegii şi colege ce luau parte la întrunirea de tineret, destul de avansată pentru o generaţie care nu-şi dezvoltă imaginaţia, destul de complexă pentru o civilizaţie din viitor :

Putem avea o femeie popă sau papă ?
Răspunsul a fost superficial şi deloc la subiect, ocolitor şi ascunzător al istoriei.
Am continuat cu o reformulare

De ce nu acceptaţi o femeie popă sau papă ?

De la întrebarea asta am mai ciupit puţin faţă de prima unde totul era drastic şi s-a pus accent că nu a existat aşa ceva. S-a mai scăpat ceva şi s-a amintit din vechiurile timpuri că au existat niste mici încercări, doar că femeile ajutau preoţii cum o fac şi acum la aranjarea meselor, curăţenie şi etc. Însă au fost nişte femei pe care istoria le-a şters.
M-am simtit minoritar la întrunirea deoarece erau mai multe femei care în loc să susţină cu alte întrebări discuţia, ele bineînţeles râdeau.

Aveam şi eu chef să râd, dar parcă nu putem să fac asta când observasem că nu se întelege absolut nimic. Una dintre ele îmi dă repede o replică de 2 lei din cutia milei : că Mântuitorul a fost bărbat:)... Pff m-a spart cu replica asta :)))...Sunt perfect de acord cu ea, doar că nu despre asta era vorba aici şi nici măcar nu era o comparaţie între Mântuitor şi un popă sau papă... Pentru mine ca om rătăcit pe lumea asta a iluziilor verbale mi se pare o discriminare totală, femeile şi-au cucerit dreptul de libertate, egalitate şi independenţă în societatea noastră. Unele au munci mai grele decât barbaţii în prezent, îşi rup cârca chiar mai rău ca noi. Unele sunt mai curate decât orice fiinţă după pămănt, unele sunt virgine până la 30 de ani. Unele nu au păcătuit nici măcar cu gândul şi se uită la natură ca şi cum mintea lor pictează câmpii pline de flori într-una. De ce una din aceste femei care are harul tot de la Atotputernicul să nu poată să fie un cap al bisericii ? De ce gandiţi ernoat mai tipilor ? Ca oameni mulţi nu mai sunteţi, ci sunteţi doar nişte produse ale istoriei cu termen de expirare. Nu vreau să jignesc pe nimeni, mai am o listă de întrebări pentru nişte profesionişti, asta când o să-i găsesc, deja am început să elimin variante destul de mari din societate românească cu întrebări foarte strategice şi foarte simple. Când o să-mi termin lista puteţi şterge gratuit orice urmă a mea din istorie. Nu am ce să caut în istoria voastră, dar pot întreba la orice oră ceva din ea. Somn dulce vă urez că majoritatea nu îl aveţi uşor. Îl aveţi dulce pentru că vă îndulciţi cu anumite cuvinte doar de faţadă, ca şi cum bei ceai doar dacă are zahăr. Rasismul mi-se pare o inutilitate a firii viitoare şi o boală a vechiului timp care a distrus secole întregi vieţi. Este ca şi cum Dumnezeu ar avea sida şi ne-ar da-o la toţi obligat-forţat. Un sfat pentru începători şi chiar avansaţi, religia este dură şi dacă nu te protejezi cu o rugăciune adevărată către Dumnezeu este posibil să nu ştii cui te rogi şi mai este posibil să te crezi un ales şi să te vezi mai departe de ceea ce nu eşti.

 

Cred, cercetez şi întreb după Hristos.
Cred, cercetez şi caut înainte de Hristos.
Cred, cercetez şi studiez înainte de Adam şi Eva.
Cred că au existat mai multi proşti după Adam şi Eva.
Cred că sufletul este prostit de inteligenţă.
Cred că este de ajuns cât a suferit omul şi cât suferă pământul.
Cred că o să vorbesc telepatic şi prin semne.
Cred că există o limbă pe care nu o cunoaşte nimeni.
Cred că nu mai vorbim
aceeaşi limbă.
Cred că ne-am îndepărtat şi nu am înteles nimic.
Cred că infinitul este inutil pentru nişte fiinţe finite.
Cred că o să găsesc oameni şi cred că rămân optimist până la moarte.
Cred că o să caut cât o să trăiesc, chiar dacă mi-am făcut nişte idei.
Cred că o sa am ce să mai scriu.
Cred că umanitatea este un stup de albine spart cu pietre de copiii năzdrăvani.
Cred că există oameni care formează puzzelul autentic al creaţiei.
Cred că a rămas în noi suflul primit de la Atotputernic.
Cred că te-am trezit acum şi dacă nu te-am trezit vezi cum mă trezeşti tu pe lumea aialaltă  şi dacă
nu o să dorm nici atunci voi merge tiptil să nu te trezec pe tine papagal vorbitor.
 

Dacă tot este postul o să postesc de început fară să mai comunic cu prieteni(e), tipi(e) şi alte specii ale oraşului.  După o sa ţin un post mai negru decât noaptea în care dormi tu şi mai plin de lumină decât ziua în care vezi tu. La final voi savura un ceai de fenicul şi vin roşu.
 

P.S. : Bucuraţi-vă de cântarile păsărilor aveţi ocazia doar primavara să auziţi în graiul lor niste sunete pe care creierul neantrenat nu le poate întelege.